29 Eylül 2016 Perşembe

Alfred Hitchcock'tan sevgilerle :)

İki akşam önce, Defnoş'la evde otururken kurtlandık bir ara. Craft masamıza oturup siyah fon kartonlarını çektik önümüze. Netten 'bird silhouette' diye aratınca karşımıza çıkan 3. görseldeki kuşları kurşun kalem ile göz kararı önümüzdeki kartonlara çizdik ve kestik. Fon kartonu nispeten ince bir kağıt olduğu için kolay kesiliyor. Çizme-kesme işlemi toplam yarım saat falan sürdü herhalde.
Sonra bunları, çift taraflı bantla, sol alt köşeden sağ üst köşeye doğru kanat çırparak yükseliyorlarmış gibi yapıştırdık. Daha sıktan biraz daha seyreğe...
 
Sonra karşısına geçip seyrettik ve bu işte bir terslik var dedik. Ferahlık, özgürlük, mutluluk hissi vermesi gereken bir görüntüsü olması gerekiyordu ama tam tersi oldu :) Bana bir şeyi hatırlatıyor ama neyi diye düşündüm durdum. Sonra hatırladım. Alfred Hitchcock'un 'Kuşlar' filmini hatırlatıyor :) Defne bu odaya girdiği zaman o tarafa bakmamaya çalışıyor :) Vallahi çok komik. Neyse, yaptık artık. Duracak bir süre. Sıkılınca değiştiririz :)

Toplam 2 fon kartonu maliyetli (2 TL) ve bir saat süreli bu çalışmayı siz de denemek isterseniz iki tavsiyem var. Birincisi, her bir kuş figürünü çizin, kesin ve en düzgün hale getirdikten sonra onu kalıp olarak kullanarak diğerlerini çoğaltın. İkincisi ise, çift taraflı bantınızı duvarın görünmeyen bir yerinde deneyin. Boyayı, sıvayı kaldırmadığından emin olmak isteyebilirsiniz.

Deneyeceklere kolay gelsin. Selam ve sevgiler.

2 yorum :

  1. Bence çok güzel olmuş, elinize sağlık. O hissi azaltmak ya da kaybetmek için renkli fon kartonları denenebilir, odanın dekorasyonuna göre belki. :)

    YanıtlaSil