16 Aralık 2014 Salı

Mecidiyeköy Antikacılar Çarşısı


Bir kamu görevini daha hızlıca ifa edeyim de rahatlayayım. Bu yazı nostalji meraklıları için. Bu mekan Mecidiyeköy'de, Trumph Towers'ın hemen arkasında kalan 4 katlı bir antikacılar çarşısı. Benim ofisime çok yakın olduğu için zaman zaman uğradığım bu mekanın bulunduğu tarafa bugün öğlen de yolum düşünce tekrar gittim. Bu sefer az da olsa fotoğrafladım sizinle paylaşabilmek için. Burayı bir çarşı olarak isimlendirmem sizi yanıltmasın: Bina içinde irili ufaklı antika mağazaları var fakat satılan şeyler aslında müzayadelik ürünler. Hepsi birer servet değerinde ve çarşının sloganı 'pazar dahil açığız' olsa da dükkanlar çoğunlukla kapalı. Neden diyeceksiniz, çünkü bu çarşının müşterisi sokaktan geçen vatandaş değil. Her dükkanın üzerinde kart ve cep telefonu var. Alıcı kişi (belki bir müzayedeci veya koleksiyoner) dükkan sahibini arıyor ve dükkanı açtırıyor. Bu arada, kapalı dükkanların da ışıkları yanıyor ve kapalı olsalar da içerdeki ürünleri görebiliyorsunuz.
 
 Mağazalarda birer servet yatıyor ve çok orjinal şeyler var. Örneğin saraydan çıkmışcasına ihtişamlı bir tuvalet masası veya Napolyon döneminden kalma kahve fincanı ve daha neler neler...
 
Daha ufak objeler dükkanlarda sergilenirken, büyük mobilyalar binanın hol kısımlarında sergileniyor. İste bu minik yazının hikayesi de bu. Şişli çok merkezi bir yer. Meraklıysanız bir gün denk getirip uğrayın. Sevgiler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder