15 Eylül 2014 Pazartesi

Doğaya kaçış

En güzel aile ritüellerimizden birisi bu... Bir kere ilkbaharda, bir kere de sonbaharda olmak üzere yılda en az iki kere doğaya kaçış ve doğanın kucağında konaklama. Bu bambaşka birşey. Dolu dolu oksijen, yemyeşil bir orman, bütün ebatların ve gölgelerin iki katına çıktığı orman geceleri, tabiatın fısıltıları ve hayvanların çığlıkları arasında konaklama. Ne varsa doğada var. Yaşım ilerledikçe anlıyorumki, şehir hayatı insan ömrünü kısaltan etmenlerin en başında geliyor. Halbuki doğa üretendir, koruyup kollayan, şefkatle sarandır. Son birkaç senedir kadromuz aynı. Yine aynı kadro toplandık. Son 6-7 haftadır o tarih mi bu tarih mi derken, geçtiğimiz hafta sonu yükümüzü topladık ve Kartepe'ye tırmandık. Farklı bölgelerde de kamp yapıyoruz ama bu, aynı bölgedeki dördüncü kampımız oldu. Yukardaki fotoda bir koyun sürüsünün kamp yaptığımız mini düzlüğe ilerleyişini görüyorsunuz. Uzaktan koyunların boynundaki çanların sesleri geliyor ilk, sonra çoban köpekleri gelip ortamı yokluyorlar ve ardından sürü görünüyor.


Kızım ve arkadaşının oyun çadırı ve sofrası. Kampta en büyük eğlence onlara. Beril ablası kızımın  çok sevdiği ve iyi anlaştığı bir ablası. Beraber çok güzel vakit geçiriyorlar.

Ormanın derinliklerindeki yuvamız 
 
Ben nereye kağıt aksesuarlarım oraya. Bu mini gecekonduya da tabi ki biraz Cafe Craft İstanbul eli değdi :) 

Ağaç gövdesinde büyüyen mantar 

Oksijeni içine çek ve bırakma, tut 

Ulu ağaçlar... Bence onların da ruhu var. Ve geceleri aralarında konuşuyorlar.  Yapraklar, dallar ve üzerindeki konukları ile dünyanın en güzel müziğini yapıyorlar. 

Bütün gece yaktığımız ateşin kaynağı, etraftan topladığımız kuru dallar 
 
 Sabah uyandığımızda gördüğümüz ilk manzara


Ve bir de ben bu makinaya bayıldım :)
--
İşte böyle. Çadır kampını denememişlere tavsiye ederim. Doğanın verdiği huzur ve dinginlik bambaşka. Hele bir de mangal seviyorsanız tam size göre ama aşırı titiz olanlar, konfordan bir geceliğine bile olsa vazgeçemeyenler, bir de gecenin bir yarısı etrafta dolaşan hayvanların seslerinden ürkeceklere göre değil :) Haydi bakalım kalın sağlıcakla.
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder